Vacature kerkelijk werker (0,3 fte)

De Protestantse Gemeente Tubbergen heeft een leuke en uitdagende taak te bieden aan een

KERKELIJK WERKER (m/v)

De focus van de werkzaamheden ligt op het pastoraat. Samen met de predikant en de ouderlingen geeft u invulling aan het pastoraat in onze gemeente.  Wij zoeken een kerkelijk werker die actief meeleeft in de gemeente en pastorale contacten opbouwt en onderhoudt met gemeenteleden.

Daarnaast gaat u ongeveer zes tot acht keer per jaar voor in de erediensten in Tubbergen en Bruinehaar en bent u bereid om voor te gaan in uitvaartdiensten. Verder ondersteunt u de predikant en de gemeente desgevraagd bij (op te zetten) activiteiten op het gebied van Vormen en Toerusting en Ontmoeting.

Invulling van werkzaamheden gebeurt in nauwe afstemming met de predikant.

Wij zoeken een kerkelijk werker die:

• Toegewijd is en bij voorkeur ervaring heeft met het pastoraat.
  • Goed kan luisteren, sensitief is en over goede contactuele en communicatieve vaardigheden beschikt.
  • Bevoegd is om voor te gaan in kerkdiensten.
  • Een theologische opleiding op HBOniveau heeft afgerond.
  • Gezien de uitgestrektheid van onze gemeente in bezit is van rijbewijs B en een auto.

Wij bieden:

• Een aanstelling van 0,3 fte voor één jaar, met de intentie deze te verlengen met een periode van drie jaar.
  • Een gemeente die de ambitie heeft om nieuwe activiteiten te ontplooien.
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in de regelingen van de PKN.

Wie zijn wij?

De Protestantse kerk te Tubbergen, die momenteel ongeveer 1200 leden telt, is een uitgestrekte gemeente. Zij beslaat met uitzondering van een deel van Reutum (Prot. Ootmarsum) het gehele grondgebied van de burgerlijke gemeente Tubbergen, met de kernen: Albergen, Fleringen, Geesteren, Harbrinkhoek, Langeveen, Mariaparochie, Manderveen, Tubbergen en Vasse en het gebied rond Bruinehaar (gemeente Twenterand).

De uitgestrektheid brengt met zich mee, dat de gemeenteleden nogal verspreid wonen. Voor de onderlinge ontmoeting is men vooral aangewezen op de kerkdiensten in Tubbergen en Bruinehaar en de andere activiteiten.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.pkn-tubbergen.nl

Reactie

Uw sollicitatiebrief en C.V. kunt u  zenden naar de scriba van de PKN-Tubbergen, mw. Spijkers-Hagedoorn, email: scriba@pkn-tubbergen.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met de scriba, telefoon 0546-621844 of 0615255930.