contact
Stempel Protestantse kerk Tubbergen
 

Het tweede heilig (v) uurtje

Het tweede heilig (v) uurtje

Vrijdagavond 24 juli kwamen we met een tiental gemeenteleden bij elkaar bij Renske en Robin van den Berg in Reutum. Bij binnenkomst werden we verwelkomd met maar liefst drie brandende vuren. Midden in de tuin vormden we een kring om één van de vuren en vertelde Renske kort iets over eten in de tijd van de Bijbel.

Wat mochten de Joden volgens het Oude Testament wel eten en wat niet? Maar ook wat Jezus er later over zei in het Nieuwe Testament.

De korte inleiding van Renske werd afgesloten met een kwis, waarbij wij als deelnemers moesten raden welke dieren er wel gegeten mochten worden en welke niet. Best moeilijk hoor… varken, aal, schaap, makreel, koe, haas, geit, ooievaar… (w)eet jij ze allemaal?).

Na de koffie ontvingen we een drankje. Daarbij serveerde Renske Bijbelse hapjes, zoals dadels met verse roomkaas, matzes met houmous, makreel met crême fraiche, maischips met zalm en avocado en noten.

Het was een gezellig (v)uurtje. Dank aan Renske en Robin.

Het volgende heiig (v)uurtje wordt gehouden op vrijdag 7 augustus om 20.00 uur. We zijn dan te gast bij Ria en Willy Harmsen op de Striepe in Bruinehaar. Iedereen is welkom!