Heilig (V)uurtje - 10 juli

Vrijdagavond 10 juli hebben wij voor het eerst weer deelgenomen aan een “kerkelijke “ activiteit, nl. het Heilig (V)uurtje.

Om 20.00 u hadden zich ongeveer 12 mensen verzameld achter de Delle rondom de vuurkorf die al lekker brandde. Onder het genot van een kopje koffie vertelde Esther ons over haar “bijbelse” bierverzameling. Het was erg leuk om te zien en te horen dat een  groot aantal bierbrouwers bijbelse- of bijbelgerelateerde namen gebruiken om hun bieren van een naam te voorzien. Wat voor mij nieuw was, is het feit dat er ook in Bijbelse tijden al bier werd gedronken. Hoewel de naam bier pas gebruikt wordt in de nieuwste vertalingen. Voor mij betekent dat, dat naast wijn nu ook bier dus een bijbels geaccepteerde drank is (best een geruststelling). Door Esthers verhaal kwamen we met elkaar tot een goed gesprek en mede door het feit dat we ook nog een Bijbels biertje konden proeven, duurde het Bijbels Uurtje zo maar 2 uur. Het was erg gezellig ook al hielden we afstand van elkaar en was er niet voor niets een vuurkorf geplaatst (het werd best fris).

Er zijn al aanbiedingen van mensen die hun tuin beschikbaar stellen voor een volgend Bijbels Uurtje. Het is een aanrader. Wij gaan er zeker weer heen.

Willy en Ria Harmsen.