29/03/2020 Geen diensten

Gevolgen coronavirus voor de kerkdiensten in de maand maart

Beste leden,

Ook u volgt ongetwijfeld de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Vanmiddag (donderdag 12 maart) hebben het RIVM en de rijksoverheid nieuwe richtlijnen uitgegeven. Eén daarvan is dat bijeenkomsten met meer dan 100 mensen worden verboden. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart 2020.

De landelijke PKN adviseert ons op basis van deze richtlijnen alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten, ook als het om kerkdiensten gaat.

De Kerkenraad van de Protestantse gemeente Tubbergen heeft vandaag besloten om de komende kerkdiensten in de maand maart te schrappen. Het gaat om de diensten op 15, 22 en 29 maart. Alhoewel onze kerkdiensten in de regel geen 100 of meer bezoekers hebben, hebben we gemeend dit besluit toch te moeten nemen. We hebben een relatief klein kerkgebouw waar we redelijk dicht op elkaar zitten en onze diensten worden vooral ook door ouderen bezocht. Juist zij zijn extra kwetsbaar en vragen bescherming.

Ook diverse andere protestantse gemeenten hebben inmiddels besloten hun kerkdiensten voor de komende weken te schrappen.

Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen volgen. Mochten zich nieuwe omstandigheden voordoen die vragen om nieuwe besluiten, dan zullen wij u dat via de email en onze internetsite (www.pkn-tubbergen.nl) en facebookpagina laten weten.

Met vriendelijke groet,

namens de kerkenraad,