Nieuws Protestantse kerk Tubbergen

Kaarsenzakken Samenloop voor Hoop

13-04-2019

Tijdens de SamenLoop voor Hoop is de Kaarsenceremonie. Rondom het parcours staan duizenden kaarsenzakken met persoonlijke wensen en gedachtes. Een indrukwekkende zee van lichtjes delen de emoties en geven de warmte van herdenken, vertrouwen en hoop.

Palmpaasontbijt 14 april 2019

19-04-2019

Foto's palmpaas ontbijt in de Delle.

Gerbert-Jan Hendriksen 25 jaar organist

Gerbert-Jan Hendriksen 25 jaar organist

Op zondag 31 maart hebben we gevierd dat Gerbert-Jan Hendriksen een kwart eeuw organist is van onze gemeente. Sinds 1994 bespeelt hij het orgel in onze kerk en begeleidt hij onze kerkdiensten. Eerst samen met Ep Boers (tot 2002), later met Ineke Kobes en Harry Bos.

Jongeren van de Protestantse gemeente

Jongeren van de Protestantse gemeente

Met een groep vanuit de jeugdkerk hebben wij een werkgroep opgericht om maatschappelijk werk te gaan doen. Wij zijn rond de tafel gaan zitten om te bedenken wat we precies wilden doen. Gezamenlijk hebben we besloten dat we iets leuks willen organiseren voor de ouderen in de gemeente.

21 mei 2019: Thema-avond ‘Morele vragen rond het levenseinde’

21 mei 2019: Thema-avond ‘Morele vragen rond het levenseinde’

Op dinsdag 21 mei a.s. zal ds. Johan Weijenberg uit Harfsen een thema-avond verzorgen over ‘Morele vragen rondom het levenseinde’. Hij is voormalig ziekenhuispredikant en jarenlang betrokken geweest bij ethiek-onderwijs in het ziekenhuis. Op deze avond zullen met name de medisch-ethische vragen aan de orde komen die momenteel spelen ten aanzien van euthanasie, reanimatie en levensbeëindiging van dementerenden.

Samen loop voor Hoop

SAMENLOOP VOOR HOOP

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 wordt in Tubbergen de SamenLoop voor Hoop gehouden. SamenLoop voor Hoop is een uniek evenement van KWF Kankerbestrijding, waarbij deelnemers 24 uur lang stilstaan bij kanker en samen lopen om het leven vieren. Met deze Samenloop wordt geld ingezameld, steken de lopers (ex)kankerpatiënten een hart onder de riem en is er aandacht voor en informatie over uiteenlopende aspecten van kanker.

De 24-uursloop is geen wedstrijd, maar een continue wandeling. Hierbij wisselen teamleden elkaar af. Er loopt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.