Jeugdkerk PKN Tubbergen

Alle jeugd is welkom in de kerk

Op de eerste zondag van de maand is er voor de jeugd die afscheid heeft genomen van de kindernevendienst de jeugdkerk. De jeugdkerk begint op hetzelfde tijdstip als de kerkdienst en duurt ongeveer net zo lang.

Als aan het begin van het seizoen de nieuwelingen erbij komen maken we eerst kennis met elkaar en vertelt iedereen waar ze op school zitten en wat ze voor opleiding doen.

De jeugdkerk is een ontmoetingsplaats waar we met de jeugd praten over alles wat ze bezig houdt. Soms is dat vanuit het geloof maar ook vaak vanuit het leven van alledag waarbij we de kranten er op na slaan op zoek naar alles wat we leuk, vreemd, gemeen, eerlijk, lief of nog wat anders vinden.

We maken daarbij gebruik van Kind op Zondag, waarin elke maand 2 vieringen met jongeren worden uitgewerkt. We hebben dus altijd de keus uit 2 vieringen en nemen dan die viering die ons het meest aanspreekt.

Op dit moment hebben we een leiding die bestaat uit 4 personen en een groep deelnemers van ongeveer 20 jongeren.

Tijdens de jeugdkerk wordt er een collecte gehouden waarvan de opbrengst wordt geschonken aan een doel wat de jeugd samen met de kinderen van de kindernevendienst uitzoekt. Dit jaar was dit voor de actie boodschappenmand van onze eigen diaconie. Naar aanleiding van een verhaal van de leiding over de actie boodschappenmand was de jeugd zo verbaasd dat er zo dichtbij armoede is, dat ze spontaan besloten dat de opbrengst van de collecte naar dit doel moest.

Met de jongeren van de jeugdkerk nemen we al een aantal jaren deel aan Sirkelslag Young, een landelijk interactief spel waar meer dan 300 teams aan deelnemen. Altijd een heel gezellige avond.

Dit jaar gaan we daarnaast met de jongeren uit de andere ring gemeentes een avond schaatsen in Enschede en gaan we een avond kegelen in Bornerbroek.

In de toekomst willen we wat meer van onze activiteiten op deze website laten zien, als je er bezwaar tegen hebt dat je misschien te zien zult zijn op een foto op de website, laat dat dan even weten.

Voor meer informatie: kijk in de informatiegids die ook op deze website te vinden is.