contact
Stempel Protestantse kerk Tubbergen
 

sirkelslag kids 2014

sirkelslag kids 2014

Sirkelslag kids 2014

Vrijdag 7 november 2014 was het dan zover...

Fabian, Femke, Marlie, Mirthe, Ruben, Silke, Sjoerd, Stan en Aniek kwamen naar de Delle om mee te doen aan Sirkelslag 2014!
Precies om 19.30 startte de dvd en begonnen we met de opdrachten.
De presentator las voor uit de jeugdbijbel en vertelde over de schepping.
De tweede dag. God zei: 'Het water onder de hemel moet naar één plaats stromen, zodat er droog land verschijnt.' En zo gebeurde het, en God zag dat het goed was.
De kinderen moesten een waterraket bouwen om ook het water te scheiden. Met een kurk en een ventiel werd er een waterraket gebouwd en die vloog echt hoog de lucht in.
Daarna vertelde de presentator over Adam en Eva en het geven van namen aan de dieren. De kinderen kregen een lijst met dierennamen en dierenfoto’s en moesten die bij elkaar zoeken, zelfs in het Latijn.
De aarde is prachtig geschapen en de overige opdrachten gingen over hoe wij zorg kunnen dragen voor onze aarde. Hoe gaan we hier verantwoord mee om. De kinderen liepen een estafette om een eind aan een afvalberg te maken. De spullen van de afvalberg werden hergebruikt om de ark van Noach na te bouwen en de 90 minuten waren zo om.
Fabian, Femke, Marlie, Mirthe, Ruben, Silke, Sjoerd, Stan en Aniek leuk dat jullie er waren. We kijken terug op een geslaagde en gezellige avond.

Koos Prins en Helma Holsbrink.