contact
Stempel Protestantse kerk Tubbergen
 

Fotoboeken Protestantse kerk Tubbergen

Aanplanten fruitbomen

02-04-2016

Op zaterdag 2 april zijn de fruitbomen geplant, welke door de Fundatie zijn aangeboden ter gelegenheid van de opening van de gerenoveerde Delle.

Fotoboek onthulling kunstwerk ds. Hattink

01-01-2016

Kunstwerk ds. Hattink onthuld

Op oudejaarsdag 2015 is in Tubbergen bij de Delle een kunstwerk ter nagedachtenis aan ds. Hattink onthuld.

Het kunstwerk is gemaakt door de beeldhouwer Harrie Lenferink uit Tubbergen. Het is een van zijn laatste werken voor de gemeenschap van Tubbergen en een hommage aan ds. Hattnk, die van 1841 tot 1896 predikant was van de hervormde gemeente van Tubbergen.

Gedurende deze periode – die vaak moeilijk was-  heeft hij zich op bijzondere wijze ingezet om de protestante gemeente te versterken door mensen te helpen.

Ds. Hattink was zoon van een graanhandelaar uit Amsterdam en werd op 25 jarige leeftijd bevestigd als predikant in Tubbergen.

Enkele dagen daarvoor was hij getrouwd met de dochter van de burgemeester van Rijssen.

Zij hebben gedurende 55 jaar gewoond op de plek waar thans de Delle staat en hun voordeur was op de plek waar nu het kunstwerk staat.

Mensen helpen en zijn gemeente versterken deed hij op verschillende manieren. Een van de opvallende zaken is de oprichting van de Fundatie voor Hervormden te Tubbergen. Verder is de begraafplaats aan de Hardenbergerweg door ds. Hattink geschonken aan de protestantse gemeente.

Maar ook individuele gemeenteleden heeft hij regelmatig voortgeholpen in woord en daad.

Het is een bijzonder feit dat het kunstwerk is geplaatst op de plek waar de pastorie stond en aan de straat die naar hem vernoemd is.

Door een aantal nazaten van ds. Hattink werden aan de fundatie en de kerkenraad een paar portretten van de ds. Reinier Hattink en zijn vrouw Trijntje Dikkers aangeboden. Die zullen een mooie plaats krijgen ergens in de Delle.

De Delle Benefiet acties

29-11-2015

In dit fotoalbum staan de foto's van de diverse acties, die zijn gehouden om de renovatie van De Delle mogelijk te maken.

 

Renovatie De Delle 2015 deel 3

26-11-2015

Verbouwing de Delle.

Het kan u niet zijn ontgaan: ons gebouw wordt grondig onder handen genomen.

Zowel de buiten- als de binnenkant krijgen een volledige facelift.

Een moderne bedrijfskeuken, nieuwe vloeren en kleurrijk  meubilair.

En natuurlijk alles strak in de verf.

In deze fotoboeken kunt u de vorderingen volgen. In deel drie de vorderingen vanaf 23 november 2015.

Renovatie De Delle 2015 deel 2

21-10-2015

Verbouwing de Delle.

Het kan u niet zijn ontgaan: ons gebouw wordt grondig onder handen genomen.

Zowel de buiten- als de binnenkant krijgen een volledige facelift.

Een moderne bedrijfskeuken, nieuwe vloeren en kleurrijk  meubilair.

En natuurlijk alles strak in de verf.

In deze fotoboeken kunt u de vorderingen volgen. In deel twee de vorderingen vanaf 20 oktober 2015.

 

Renovatie De Delle 2015 deel 1

12-10-2015

Verbouwing de Delle.

Het kan u niet zijn ontgaan: ons gebouw wordt grondig onder handen genomen.

Zowel de buiten- als de binnenkant krijgen een volledige facelift.

Een moderne bedrijfskeuken, nieuwe vloeren en kleurrijk  meubilair.

En natuurlijk alles strak in de verf. In deze fotoboeken kunt u de vorderingen volgen.

Opknappen begraafplaats 2015

01-10-2015

De afgelopen tijd is de oude begraafplaats behoorlijk opgeknapt. Zie hier het resultaat.

Jeugdkerk kanovaren

06-09-2015

Kanovaren 6 september 2015

 We zijn zondag 6 september met de jeugdkerk wezen kanovaren.

Sirkelslag Young: Een wereld te winnen!!

Sirkelslag Young:   Een wereld te winnen!!

 

Op vrijdag 6 februari ’s avonds om half acht zaten of stonden er zo’n 6000 jongeren in heel Nederland klaar om het interactieve spel Sirkelslag te gaan spelen. Ook wij hebben met 15 jongeren van de PKN Tubbergen meegedaan aan Sirkelslag Young. Een mooie enthousiaste groep die prachtig samenwerkte bij de 4 spelonderdelen. We hebben een prachtige avond gehad waarbij we als 183ste geëindigd zijn. Niet gek als je bedenkt dat er ruim 600 groepen meededen.

 

Het thema was; een wereld te winnen, en het ging over kleding productie in India en Bangladesch. Ongelooflijk om te horen hoe kinderen lange dagen moeten werken voor een hongerloon. 14 uur per dag werken, 1 x naar het toilet en een loon wat slechts een 4de deel is van wat nodig is om van te leven. Daarom sturen ouders hun kinderen de fabriek in om een deel van het gezinsinkomen binnen te halen. Na de 4 spelonderdelen kwam het 5de deel, en dat was geheel anders. De makers van Sirkelslag hadden een veiling uitgedacht waar iedere deelnemer moest proberen spullen in te zamelen en dan via de internetveiling te verkopen. Omdat de veiling niet erg enthousiast werd ontvangen hebben de deelnemers in Tubbergen voor iets anders gekozen. Om geld in te zamelen voor scholing van de kinderen die in de kledingfabrieken werken,  zodat zij zich kunnen ontwikkelen en een toekomst kunnen opbouwen hebben de deelnemers aan Sirkelslag in Tubbergen hebben de volgende actie bedacht:

Op zondag 1 maart gaan we na afloop van de kerkdienst met de hele groep een lied zingen. Dat gaan we pas doen als er minimaal € 100,- is ingezameld. Op de avond zelf heeft de jeugd gebeld, gemaild en ge-appt om mensen te bewegen geld te geven. In de kerkdiensten is ook een oproep gedaan om dit doel te steunen. Op de tafel in de consistorie vind u intekenlijsten waar u een bedrag op kunt toezeggen om ons te helpen dit doel te steunen. Ook op zondag 1 maart is er na de dienst nog gelegenheid om een bedrag te geven.

U kunt ook een toezegging doen via het e-mailadres:  jeugdwerk

P.S. Inmiddels is zeker dat het lied gezongen gaat worden, er is al bijna € 300,- binnen, maar elke cent extra is welkom. Het lied wat we gaan zingen is:  Pak maar m’n hand van Nick en Simon

sirkelslag kids 2014

Sirkelslag kids 2014

Vrijdag 7 november 2014 was het dan zover...

Fabian, Femke, Marlie, Mirthe, Ruben, Silke, Sjoerd, Stan en Aniek kwamen naar de Delle om mee te doen aan Sirkelslag 2014!
Precies om 19.30 startte de dvd en begonnen we met de opdrachten.
De presentator las voor uit de jeugdbijbel en vertelde over de schepping.
De tweede dag. God zei: 'Het water onder de hemel moet naar één plaats stromen, zodat er droog land verschijnt.' En zo gebeurde het, en God zag dat het goed was.
De kinderen moesten een waterraket bouwen om ook het water te scheiden. Met een kurk en een ventiel werd er een waterraket gebouwd en die vloog echt hoog de lucht in.
Daarna vertelde de presentator over Adam en Eva en het geven van namen aan de dieren. De kinderen kregen een lijst met dierennamen en dierenfoto’s en moesten die bij elkaar zoeken, zelfs in het Latijn.
De aarde is prachtig geschapen en de overige opdrachten gingen over hoe wij zorg kunnen dragen voor onze aarde. Hoe gaan we hier verantwoord mee om. De kinderen liepen een estafette om een eind aan een afvalberg te maken. De spullen van de afvalberg werden hergebruikt om de ark van Noach na te bouwen en de 90 minuten waren zo om.
Fabian, Femke, Marlie, Mirthe, Ruben, Silke, Sjoerd, Stan en Aniek leuk dat jullie er waren. We kijken terug op een geslaagde en gezellige avond.

Koos Prins en Helma Holsbrink.

Schaatsen jeugdkerk kleine ring

Schaatsen 31 oktober 2014

Samen met 4 jongeren en dominee Jan Bos uit Oldenzaal zijn wij, 15 jeugdleden uit onze gemeente, op vrijdag 31 oktober wezen schaatsen in Enschede.

Op de ijsbaan ging iedereen zich klaar maken om te gaan schaatsen. De begeleiders hielpen je als je nog niet zo goed kon schaatsen. Na een paar rondjes lukte dit goed. De begeleiders hielpen je ook met wat je moeilijk vind zoals beentje over. Ook zijn we nog even op het springkussen geweest. Maar we hebben voor al veel geschaatst. Ze waren die avond ook bezig met ijshockey daar hebben we ook nog even naar gekeken. Het was een erg leuke en gezellige avond.

Jeugd lid.

Kegelen jeugdkerk 24 oktober 2014

Piet Klingeman vond dat we als groep wel eens een leuk uitje mochten hebben en hij heeft voor ons geregeld dat we op vrijdag 24 oktober een avond konden komen kegelen op de kegelbaan van Restaurant ’t Maatveld in Bornerbroek. Helemaal gratis en er is ook nog gezorgd voor een hapje en een drankje (alcoholvrij uiteraard).  Hieronder het verslag door Job Rotmensen.

 

Kegelen met de jeugd in Bornebroek

 

24 oktober gingen de we met de jeugdkerk naar de kegelbaan ’t maatveld in Bornebroek. We gingen er met 14 kinderen naar toe. Eerst mocht iedereen een paar keer oefenen. Later deden we het spel: Jongens tegen de Meisjes. Het ging erg goed en het was ook erg leuk. De jongens wonnen uiteindelijk! Toen zei de meneer van de kegelbaan: De twee beste van jullie (één van de jongens en één van de meisjes die het meest hadden gegooid) mochten het tegen hem opnemen. Als wij wonnen kregen we allemaal een ijsje. Dus van de jongens mocht Job en van de meisjes mocht Iris. De ene strike naar de andere viel. Toch werd het niet heel spannend en won de jeugdkerk! Het was een zeer geslaagde avond! Hopelijk volgen er meer.

 

Job Rotmensen

 

 

Startzondag 2014

Startzondag 21 september 2014

Uitje kindernevendienst 2014

Uitje kindernevendienst 20 september 2014 naar Twentsmaisdoolhof en speeltuin Morskieft.

Uitje kindernevendienst.

 

We gingen eerst naar het Maïsdoolhof.  We gingen in twee groepen de jongens en de meisjes. Je moest allemaal vragen oplossen en daarna de coördinaten en daar de sleutel zoeken. De meisjes waren het eerst terug. Er zijn trekkers en schommels maar ook is er soort zwembad met maïskorrels.

Daarna gingen we naar de Morskieft we moeten wel lang wachten bij de kassa, want de begeleiding zat te treuzelen. Ik ging eerst in het Spookhuis. Daarna met Diede en Silke in een heel snel rond draaiend ding. We gingen met zijn allen een kasteel bouwen van blokken en ook een soort Chinese muur. Daarna gooide we hem met zen allen om. We kregen ook nog ijs, bijna iedereen had een smurfen ijsje. Ik ging ook met Femke op de Trampoline. Buiten was het nat dus bleven we vooral veel binnen. Daarna gingen we eten. Iedereen kreeg patat met een kleine frikandel, een bitterbal en een kipnugget. Aan het einde kregen wij een kleinigheidje van Morskieft.

Groetjes van Mirthe Holsbrink.

 

Jetset slotdag 2 juli 2011

Foto's van de slotdag van Jetset op zaterdag 2 juli 2011

Korenmiddag 3 april 2011

In het kader van het 200 jarig bestaan van het kerkgebouw was er op 3 april 2011 een 'koren middag'.

200 jaar kerk

Foto's van 6 maart 2011

 

 

Restauratie kerk 2010

Restauratie kerk 2010

Afscheid dominee G.J. Lambers Heerspink

Afscheid G.J. dominee Lambers Heerspink 10 Oktober 2010.

Uitje Kerkenraad

Uitje Kerkenraad 8 oktober 2010; bezoek aan de Herterij en cafe/restaurant Peddemors.