contact
Stempel Protestantse kerk Tubbergen
 

Diaconie

Project diaconien Kleine Ring

Onlangs zijn we als diaconieën van de Kleine Ring bij elkaar gekomen om het onder andere te hebben over het gezamenlijke collecteproject voor 2020. We zijn uitgekomen op stichting De Ruime Wind.

Elk jaar organiseert De Ruime Wind zeilvakanties voor jongeren van 11 t/m 17 jaar. Daar kan iedereen aan meedoen! De Ruime Wind is een stichting die sinds 1982 zeilkampen voor jongeren organiseert. De leiding van de kampen is in handen van vrijwilligers die zich keihard inzetten om de jongeren een onvergetelijke vakantieweek te bezorgen. Op de kampen van De Ruime Wind komen hele verschillende kinderen, ieder met een eigen verhaal, maar allemaal zin in vakantie. Door subsidies en donaties kunnen ook kinderen uit gezinnen met minder geld mee op kamp. Als kinderen voor het eerst met ons meegaan, krijgen ze vaak het ‘Ruime Wind virus’ te pakken en kunnen ze bijna niet wachten tot volgend jaar. Hoewel een week natuurlijk zo voorbij vliegt, blijven de mooie herinneringen en vriendschappen bestaan.

Omdat we onze krachten  hebben gebundeld met SWTD en Impuls, kunnen we er voor zorgen dat jongeren binnen onze eigen gemeenten kunnen bereiken.

We hopen in 2020 met uw steun een mooi bedrag te kunnen doneren aan De Ruime Wind.